Menesztették a János kórház főigazgatóját

2019. február 25., 09:56

Szerző:

Múlt hét pénteken felmentették Kázmér Tibort, a Szent János kórház eddigi főigazgatóját – írja az Index. Utódja a portál szerint Takács Péter lehet, aki jelenleg az Emberi Erőforrások Minisztériumának főosztályvezetője.

Az átadás-átvétel várhatóan ma lesz. A héten két miniszter, Varga Mihály és Gulyás Gergely is bejárja az intézményt.

A kórházon belül már régebb óta úgy tudják, hogy a János kórház küszöbön álló átalakítását új vezető fogja irányítani. 

Kázmér Tibor 2012-ben került a Szent János kórház élére a váci Jávorszky Ödön Kórház vezetői posztjáról. 1998 és 2001 között az Egészségügyi Minisztérium helyettes államtitkára volt. Onnan került  az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet vezetői posztjára, és már 2005 és 2008 között is volt a Szent János kórház főigazgatója.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.