Megválasztották az Agrárminisztérium pálinkáját
A címet Gyulai Pálinka Manufaktúra nyerte el.
Idén is megválasztották az Agrárminisztérium pálinkáját a Nemzeti Pálinkakiválóság Program Díjátadóján – írta az agrotrend. Erdős Norbert beszédében felidézte az elmúlt 15 év sikerét, a pálinka nemzetünket autentikusan bemutató itallá vált, amelynek helye van a magasabb igényű gasztronómiában is. Az államtitkár emlékeztetett, hogy az Agrárminisztérium 2014-ben hirdette meg először a Nemzeti Pálinkakiválóság Programot, melynek célja az volt, hogy széles közönséggel megismertethessék a kiváló hazai minőségű pálinkákat.
Ezáltal idén az Agrárminisztérium pálinkája címet Gyulai Pálinka Manufaktúra Érlelt Szilva Pálinkája nyerte el. Az elismerést tavaly az Árpád és Vadász Pálinka – Prémium Piros Vilmos Pálinkája kapta, 2019-ben pedig a Márton Pálinkafőzde Magyar Kajszibarack Pálinkája vehette át a díjat. A 2021-es Nemzeti Pálinkakiválóság Programra 23 pálinkaház 144 tétellel nevezett, ebből összesen 22 pálinkafőzde 78 tételét díjazták. A független szakértőkből álló Pálinkaminősítő Bizottság vakkóstolással végzett bírálata alapján összesen 56 pálinka Pálinkakiválóság, 22 pedig TOP Pálinkakiválóság minősítést kapott.
(Kiemelt kép: Budapest, 2021. október 8. Fabulya Attila, a Gyulai Pálinka Manufaktúra vezetője (b) átveszi az Agrárminisztérium Nemzeti Pálinkakiválóság Programjának, az Agrárminisztérium Pálinkája minősítés díjat Erdős Norbertől, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkárától a program eredményhirdetésén az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron (OMÉK) 2021. október 8-án. Az OMÉK-ot az "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás keretein belül rendezik meg a budapesti Hungexpón. MTI/Czeglédi Zsolt)