Mégis lesz gazdatüntetés egy igazi gazda vezetésével?

Kecső József a hatalmas átverés után úgy érzi, hogy eljött az ideje a valódi tiltakozásnak. 

2022. augusztus 24., 14:25

Szerző:

Kecső József tiszaalpári gazdálkodó úgy érzi, eljött az ideje, hogy kifejezze tiltakozását mint mezőgazdasági vállalkozó. Kedden Kecskemétre ért traktorjával és kísérőivel, célja eljutni Budapestre, írja riportjában a Szabad Európa.

„A Szabó Bálint által szervezett és kudarcba fulladt gazdatüntetés után úgy döntöttem, szükség van egy teljesen alulról szerveződő, politikai befolyástól mentes megmozdulásra” 

– nyilatkozta a gazda, akit Kecskeméten tucatnyian vártak, köztük olyan libás-kacsás gazdálkodók, akik elégedetlenek a kormány agrárpolitikájával, és jelenlétükkel szeretnék támogatni őt. 

„A cél felmenni Budapestre, de útközben és a fővárosban is további segítségre számíthatok, támogatók jelezték, hogy kiállnak mellettem és velem tartanak”

– tette hozzá Kecső József. A gazdát családtagjai, több ismerőse és olyan idegenek is várták, akik elmondták, hogy úgy érzik, eljött a változás ideje. A jelenlévők közül többen kacsát-libát tenyésztenek, beszéltek a nehézségeikről, panaszkodtak a kormányzat hozzáállása és az agrárgazdasági ágazatot leépítő kormányzati tevékenység miatt, írja a lap. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI)