Megint a legszegényebb falvakban tarolt a legnagyobbat a Fidesz

2019. május 27., 10:22

Szerző:

Totálissá vált a Fidesz-KDNP fölénye A legszegényebb magyar településeken. Húsz emberből mindössze egy nem szavazott a két kormánypárt valamelyikére, és ez még a 2018. április 8-i tavalyi parlamenti választásokhoz képest is számottevő változás – írja a G7  a vasárnapi EP-választás eredményei alapján. 

A tavalyi parlamenti választások választás után derült ki, hogy a Fidesz a szegényebb falvak szavazói között a leginkább támogatott. A tíz legszegényebb magyar falu alapján egy év alatt ez a trend tovább erősödött. Most a legkevésbé fideszes faluban is több mint 85 százalékot kapott a kormánypárt.

Fotó: Kovalovszky Dániel

A somogyi Pálmajorban mind a 73 szavazó a Fideszre szavazott, a baranyai Piskón és a borsodi Csenyétén is 100 százalékot szerzett a Fidesz. Csenyéte azért is érdekes, mert 2014-ben még a legbaloldalibb település volt, a szinte kizárólag romákból álló lakóinak a 83 százaléka szavazott az MSZP-re.

A tíz legszegényebb településen átlagosan a lakosság 93,5 százaléka szavazott a Fideszre.

Ezekben a falvakban ott élők hiába élnek nyomorúságos körülmények között, a bevándorlóktól való félelem mindent felülír. A helyeik másik érve a Fidesz mellett a közmunka.