Meghalt Bencze Márta táncdalénekesnő

83 éves volt.

2022. február 13., 21:14

Szerző:

83 éves korában meghalt Bencze Márta énekesnő – írja a 24.hu. a család közleménye alapján. Bencze Márta 1964-től tanult énekelni a Rádió Tánczenei Stúdiójában. Ekkor még a közgazdasági technikumban volt tanuló, meg kellett küzdenie a szülői tiltással is. 1965 szilveszterén tűnt fel a Csak fiataloknak című számával. A dalt az Atlantis együttes kísérte, kislemezen is megjelent, és ez lett Komjáthy György azonos című rádióműsorának szignálja. Első slágerének sikerét nem sikerült megismételnie, bár több Táncdalfesztiválon is indult, és több kislemeze is megjelent.

Fellépett külföldön is, az akkor baráti szocialista országokban, de három évet Amerikában is dolgozott. A hatvanas években a népszerű táncdalénekesnők közé tartozó Bencze Márta egészen 1985-ig énekelt, utána az osztrák határ közelében lévő Hegykőn élt férjével.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó | Unsplash)

11:26

Újabb dunai árhullám érkezik, a szombati modellek szerint a Duna szigetközi szakaszán, Nagybajcson másodfok felett, akár a harmadfokot megközelítően tetőzik majd a folyó a jövő hét második felében – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) az MTI-vel.