Meghaladta a félezret a napi új fertőzöttek száma, elhunyt 6 beteg

Jelenleg 54-en vannak lélegeztőgépen.

2021. szeptember 24., 10:07

Szerző:

Csütörtök óta 531 új fertőzöttet regisztráltak és elhunyt 6 beteg – írta a koronavirus.gov.hu. Jelenleg 438 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 54-en vannak lélegeztetőgépen. A beoltottak száma 5 873 523, közülük 5 615 273 fő már a második oltását is megkapta, 691 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.

Ezen a héten visszatérnek az oltóorvosok az iskolába, hogy beadják a második oltásokat a tanév elején beoltott diákoknak. Emellett ez a még beoltatlan 12 év feletti diákok számára is újabb lehetőség az oltás felvételére. Az átoltottság további növelése és a koronavírus-fertőzés súlyos lefolyásának megelőzése érdekében az internetes időpontfoglalóban a határidőn túli, valamilyen oknál fogva elmaradt második oltásokra is lehet már időpontot foglalni. Tehát így az is könnyen be tudja pótolni a második oltását, akinek már korábban fel kellett volna vennie azt, de elmulasztotta.  Számukra az időpontfoglaló ugyanazt a vakcinát  ajánlja fel, amellyel az első oltás is történt.

A  parlament kedden tárgyalt a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet 2022. január 1-jéig történő meghosszabbításáról.

(Kiemelt képünk illusztráció. Békés, 2021. szeptember 23. Juhász László ápoló beolt egy diákot a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech Comirnaty koronavírus elleni oltóanyaggal a Szegedi Kis István Református Gimnáziumban, Békésben 2021. szeptember 23-án. Jobbra Ticudeán Nikoletta gyermekorvos. MTI/Lehoczky Péter)