Márki-Zay Péter mégis rávert Orbán Viktorra

A keddi tüntetések után még tart a számháború, pedig Márki-Zay nem mindenhol áll rosszul, sőt.

2022. március 16., 13:14

Szerző:

Március 15-én külön tüntetést tartott az ellenzék és a kormánypártok is. A megemlékezésből persze hamar verseny lett, több orgánum is azt firtatta, melyik rendezvényen jelent meg több tüntető. A hvg.hu szerint a HírTv-ben azt közölték kedd délután: az ellenzéki demonstráción annyira kevesen vannak, hogy talán el is marad a rendezvény, aztán percekkel később pontosítottak, hogy csak a gyülekező marad el, a nagygyűlés maga nem – írják.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerdán azt közölte, hogy 80-100 ezer ember vett részt a rendezvényükön. Sőt, egy helyen egyelőre úgy tűnik, mégis sikerült rávernie Orbán Viktorra. Mind az ellenzék, mind pedig a kormánypártok vezetője rendelkezik saját YouTube-csatornával, ahova az eseményről is közzétettek egy-egy felvételt. Amíg a magyar miniszterelnök 21 órája szteamelt videóját nem nézték meg hétezren, addig Márki-Zay Péter 21 órája közzétett felvételét már 102 ezren látták. 

 

(Kiemelt kép: Márki-Zay Péter az összellenzéki naggyűlésen a Műegyetem rakparton. Budapest 2022. március 15. - Fotó - Karancsi Rudolf / 168.hu, Szövegben lévő képek: képernyőfotó, YouTube)

Az Országos Mentőszolgálatnál (OMSZ) is érvényben van a Molnál múlt pénteken bevezetett üzemanyagvásárlási korlátozás – válaszolta kérdésünkre a szolgálat. Az után kerestük meg az OMSZ-t, hogy Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő azt írta a Facebook-oldalán, az 50 literes tankolási limit kevés a nagy üzemanyagtartályú és sokat fogyasztó mentőkocsikhoz, a napi többszöri tankolás pedig lassíthatja az amúgy is hatékonysági problémákkal küzdő mentőszolgálatot.

Papírból készült szívószálat hívott vissza a forgalomból a Metro Kereskedelmi Kft. – olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján csütörtökön közzétett felhívásban.