Márki-Zay Péter elmondta, hogy a felesége jelenleg asztalosként dolgozik

Fórumot tartott a miniszterelnök-jelölt. 

2021. október 16., 20:44

Szerző:

A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje szombaton kora délutáni fórumán, elmondta, hogy a felesége eredeti végzettsége szerint fizikus, de a hatodik közös gyermekük születése után kitanulta a szülésznői szakmát Kanadában, idehaza viszont az ő politikai szereplése miatt állandóan vegzálták. „El is érték azt, hogy otthagyta ezt a szakmát [...] Mindig följelentették, mindig zaklatták” – írja az Index.

Márki-Zay megemlítette a Ferdinánd, a bika című rajzfilmet is, amelyben a bika eltaposhatná a torreádort, de nem teszi meg. Épp így fogják, ők is legyőzni a NER-t –tette hozzá. Az MMM miniszterelnök-jelöltje elmondta, hogy az országban most három harmadra oszlanak az emberek: az első mindent megtenne azért, hogy leváltsa Orbán Viktort és rendszerét, míg a másodikat mozgósítani, riogatni lehet pusztán a Fidesz gyűlöletkampányával. Eközben a harmadik harmad az, amelyik kiábrándult a politikából és bizonytalan. Márki-Zay Péter szerint Hódmezővásárhelyen őket mozgósítva sikerült győzelmet aratni, és ezt meg lehet ismételni az országgyűlési választásokon is. 

Márki-Zay Péter végül arról beszélt, hogy a 2022-es parlamenti választás utáni elszámoltatás felelősévé Hadházy Ákost fogják megtenni, amelyet már korábban is felvetettek az előválasztáson. 

 

(Kiemelt képünk: Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter közös sajtótájékoztatója a budapesti Kossuth téren, 2021.10.08. Fotó: Adrián Zoltán/168)

 

 

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.