Márki-Zay Péter: Polt Péter kormányzásom első napján le lesz váltva

Márki-Zay Péter nem tartja mérvadónak azon jogászok véleményét, akik szerint jogilag nem kivitelezhető a főügyész leváltása.

2021. október 3., 17:12

Szerző:

Márki-Zay Péter a Mindenki Magyarországa Mozgalom vasárnapi Fővám téren tartott gyűlésén közölte, hogy a Demokratikus Koalíció és a Fidesz is több száz trollt uszított az ő és Karácsony Gergely oldalaira a közösségi médiában. Hozzátette: az ő és Karácsony Gergely szövetsége győzheti le a NER-t, és reméli, hogy meg tudják győzni a főpolgármestert és támogatóit Karácsony visszalépéséről.

Azt is elmondta, Polt Péter a kormányra kerülése első napján le lesz váltva és, hogy ő nem tekinti mérvadónak azon jogászok véleményét, akik szerint jogilag nem megoldható a jelenlegi főügyész ás a Médiatanács vezetőinek félre állítása. 

„Minden döntést meg fogok hozni, amivel Orbán Viktort leválthatjuk”

– fogalmazott Márki-Zay az MMM rendezvényén. 

Korábban megírtuk: a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje a Fővám téren tart gyűlést; ezen a miniszterelnök-jelölt és polgármester az ellenzékváltás óriási sikerének nevezte az első fordulóban elért eredményét, úgy fogalmazott: „az ellenzékváltás sikere, hogy én itt állok.”

 

(Kiemelt kép: Márki-Zay Péter a Mindenki Magyarországa Mozgalom rendezvényén Budapesten a Fővám téren 2021. 10. harmadikán mond beszédet. Fotó: Karancsi Rudolf / 168)

17:50

Megállapodást kötött a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó BDPST Group a Gellért Szálló megvételéről, a vállalat az Indotek csoporttól vásárolta meg a hotelt birtokló cégcsoportot.