Már májusban tombol a nyár

Hétfőn a legmagasabb hőmérséklet harminc fok körül alakul. 

2022. május 23., 07:07

Szerző:

Hétfőn a napsütést gomoly- és fátyolfelhők zavarhatják meg,  számottevő csapadék nem várható, írja az Időkép. Heves széllökésekkel nem kell számolnunk, csak helyenként várhatóak erősebb lökések. A reggeli órákban 5-15 fok közötti hőmérséklet várható. A délutáni órákban 30 fok körüli hőmérséklet várható. 

Keddre virradó éjszaka és hajnalban a Dunántúlon és a középső tájakon, majd a Dunától keletre fordulhat elő zápor, néhol zivatar. Az ország északkeleti tájain egész nap sok lehet a felhő, máshol napközben hosszabb időszakokra kisüt a nap, de elszórt záporok, zivatarok továbbra is kialakulhatnak. Többfelé élénk, néhol erős lesz a délkeleti szél. A csúcshőmérséklet  31 fok körül alakul, az ország déli részén még ennél is melegebb időjárás várható.

(Kiemelt kép: Egy kisfiú fut versenyt édesapja kutyájával a Margitsziget rétjén nyári vakáció idején. Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Magyarország egyik legfontosabb erőforrása a kiművelt emberfő, versenyképes tudású, a világra nyitott, hazáját szerető, szorgalmas fiatalokra van szüksége az országnak ahhoz, hogy ne csak szemlélője, hanem alakítója is lehessen a jövőnek - írta Novák Katalin a Facebook oldalán szombaton.