Lezuhant egy helikopter Biatorbágy közelében

Csodával határos módon senki sem sérült meg.

2023. február 24., 14:03

Szerző:

A rendőrség azt közölte, hogy a Budaörsi kiindulási helyére tartott visszafelé 2023. február 23-án kora este gyakorlórepüléséről egy helikopter, amikor lezuhant – tudta meg az RTL.

Biatorbágy-Páty térségében, egyelőre ismeretlen okból, teljesítményt vesztett és Páty külterületén, egy mezőgazdasági területen késznyerleszállást hajtott végre. Földet éréskor a hátsó rotor leszakadt, a gép az oldalára fordult, a 61 éves pilóta és 31 éves utasa nem sérült meg. Ittasság nem merült fel, a pilóta engedélye érvényes volt.

A baleset körülményeit a Budaörsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a Közlekedésbiztonsági Szervezet szakértőivel közösen vizsgálja.

(Kiemelt kép: Police.hu)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.