Az október 23-i lezárások már vasárnaptól elkezdődnek

Az október 23-i nemzeti ünnephez kapcsolódó rendezvények és gyűlések miatt már vasárnaptól lezárások lesznek Budapest I., II., V., IX., XI. és XII. kerületében. 

2024. október 19., 13:39

Szerző:

Rendezvények és gyűlések miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz 2024. október 20. és október 23. között Budapest I., II., V., IX., XI. és XII. kerületében – áll a Budapesti Rendőrfőkapitányság közleményében. A lezárások miatt számos helyszínen megváltozik a közlekedési rend.

Vasárnaptól kezdődnek az október 23-i ünnephez kapcsolódó lezárások

Már október 20-án, vasárnaptól megkezdődnek a forgalomkorlátozások Budapesten az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tervezett ünnepségek miatt.

Vasárnap estétől már tilos lesz megállni a Bem József térnél, illetve a Műegyetem rakpart teljes területén. Hétfő estétől az I., II. és XI. kerület egyes részein lesz tilos a megállás, kedd estétől aztán újabb területekre is kiterjednek majd a tiltások.

A teljes, illetve a szakaszos és időszakos lezárások kedden veszik kezdetüket, majd szerdán, október 23-án, a rendezvények idején jelentősebb területek lezárva a forgalom elől az I., II., XI. és XII. kerületben.

Aki órára pontosan szeretné tudni, hogy melyik kerületben mikor lép érvénybe a lezárás,  a police.hu honlapon részletesen is tanulmányozhatja a listát, vagy akár térképen is megtekintheti az érintett szakaszokat.

Október 23-án a Fidesz és a Tisza Párt is megemlékezést tart

Amint arra a Portfolio felhívja a figyelmet, október 23-án Orbán Viktor miniszterelnök a Millenárison mond beszédet a 10.30-tól kezdődő ünnepségen. A Tisza Párt rendezvénye 15 órakor kezdődik a Bem-szobornál, majd innen a közönség átvonul a Széna térre, ahol 16:30-tól folytatódik az esemény. Más politikai rendezvények és megemlékezések is várhatók az ünnepen.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek!

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: PETER KOHALMI via AFP)