Kötelező Ákos koncertre küldik az esztergomi diákokat

Az egyik igazgató szerint csak kérvénnyel lehet ellógni róla. 

2021. szeptember 9., 16:41

Szerző:

Több esztergomi egyházi fenntartású iskola is kötelező programként kezeli a Nemzetközi Eucharisztikus Koncerten fellépő Ákos koncertjét, írja a Telex. A jobboldali kötődésű énekes gitáros azokat a dalait fogja játszani a koncerten, amelyek a szeretetről, hitről és Istenről szólnak. A szülők csak külön kérvénnyel mentesíthetik gyermekeiket az eseményen való részvételtől.

Az Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium igazgatója levelében a következőképp fogalmazott a koncerttel kapcsolatban: „iskolánk egyházi jellege miatt, a megfogalmazott nevelési elveink alapján fontosnak érzem hangsúlyozni, hogy a fentebb felsorolt iskolai programok kötelezőek mindenki számára, vallási-felekezeti hovatartozás nélkül.”

A tizenegyedik és tizenkettedikes diákok számára kötelezővé tett koncert főleg azért lehet problémás, mert nem biztos, hogy az egyház által finanszírozott intézményekben tanuló összes diák és szüleik azonos világnézeti alapon állnak, mint az énekes. Ákosnak számos a közvéleményt megosztó ügye volt pályafutása során. Elég csak arra a kijelentésére idézni, amikor úgy fogalmazott: „a nőknek nem az a dolguk, hogy ugyanannyi pénzt keressenek, mint a férfiak”. A kijelentés után a Magyar Telekom megvonta szponzori támogatását az énekestől. Az Orbán Viktor által vezetett kormány pedig Ákos mellett bele is szállt az egyébként nem a magyar államot érintő vitába. 

 

(Kiemelt kép: Közönség Kovács Ákos énekes koncertjén a balatonvilágosi Strand Fesztiválon 2021. augusztus 27-én. Fotó: Vasvári Tamás / MTI)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.