06:50 - 09:00

MOST: KeljfelJancsi

Fiala János műsora

Kormányhivatal: Több háziorvos nem vette át a Pfizer-vakcinát

Néhány háziorvos viszont azt mondta a betegének, hogy a kormányhivatal nem adott Pfizer-vakcinát, ezért le kell mondja a korábban megbeszélt oltási időpontot.

2021. április 21., 12:04

Szerző:

A 24.hu több budapesti olvasója is jelezte kedden, hogy bocsánatkérően, magyarázkodva hívta fel a háziorvosa azzal, hogy meglévő időpontja ellenére mégsem tudja beoltani, mert a fővárosi kormányhivataltól nem kapott Pfizer-vakcinát. A kormányhivatal ezzel szemben a lapnak küldött válaszban azt írja, hogy a keddi napon 10 ezer adag Pfizer-oltóanyagot szállított ki azoknak a fővárosi háziorvosoknak, akik vállalták annak eloltását. Viszont több olyan háziorvos volt, aki vállalása ellenére nem vette át a kiszállított vakcinákat, ezeket a kormányhivatal szerdán olyan praxisokba szállítja ki, amelyek vállalják ezek eloltását is.

Hozzátették, hogy a kormányhivatal mindezeken felül kedden szállított ki 28 500 adag Pfizer-vakcinát a kórházi oltópontokra is, tehát a fővárosi háziorvosok oda is tudnak szervezni regisztráltakat. Emellett 24 ezer adag Moderna-vakcinát szállított ki a kormányhivatal a szakrendelőkbe, ahová a kórházi oltópontokhoz hasonlóan a háziorvosok irányítják a praxisukba tartozó embereket. A háziorvosok még megkapták az esedékes második körös oltásokhoz szükséges Moderna- és Sinopharm-vakcinákat is – írta válaszában a kormányhivatal.

(Kiemelt képünk illusztráció: MTI | Mészáros János)