Kísértetautó – Senki nem tudja, hová tűntek az utasok a balesetező járműből

Nem az első eset, hogy egy balesetet szenvedett jármű környékén egyetlen utast sem találnak a tűzoltók. Csepreg környékén ez fél éven belül a második kísértetautó. 

2024. február 25., 11:00

Szerző:

Magányos kisértetautó állt a Csepreg és Horvátzsidány közötti út mellett egy fának csapódva, amikor kiérkeztek a helyszínre a Csepregi Önkormányzati Tűzoltóság emberei. A helyszínen és annak környékén nem tartózkodott senki.

„Az elmúlt fél évben ez a második súlyos ilyen esetünk ahol elhagyták a balesetet szenvedők a helyszínt. Ez esetben is a gépkocsi láthatóan is súlyos sérülést szenvedett, légzsákok kinyíltak. Senkinek nem javasoljuk ilyen esetben, hogy orvosi (Mentőszolgálat) vizsgálat nélkül elhagyja a helyszínt, mivel akár súlyos belső sérüléseket is lehet egy ilyen baleset során szerezni...”

– áll a bejegyzésben.


Legutóbb decemberben történt hasonló eset. Akkor Csepreg és Bük között egy Fiat Seicento a 8638-as útról letérve az út melletti kukorica tarlón a tetején állt meg. A bejelentő sem látott már senkit a helyszínen. Az egység a kiérkezés után gyalogosan, illetve hőkamera segítségével a területet átvizsgálta, személyt nem talált. A Rendőrségi helyszínelés után a járművet kerekeire állította majd áramtalanította.

(Kísértautó Csepreghez közel. Fotó: Csepregi Önkormányzati Tűzoltóság.)

 

 

08:10

Ahogy a tetőzés elhagyta Budapestet, a védekezés fókusza a Duna főváros alatti szakaszára, délre helyeződött át – mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az állami tévében az árvíz kapcsán.

Órákon belül tetőzhet Budapestnél a Duna, amelynek vízszintje most 830 centiméter a fővárosnál - mondta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.