Kihívója rendkívül élesen bírálja Merkely Bélát

Kellermayer Miklós, az orvoskar dékánja szerint szorongást és félelmet hozó stílus ütötte fel a fejét a Merkely által vezetett Semmelweis Egyetemen.

2023. január 11., 11:19

Szerző:

Élesen bírálja Merkely Bélát, a Semmelweis Egyetem rektorát Kellermayer Miklós, az orvoskar dékánja, aki a regnáló vezető kihívója lesz az idei rektorválasztáson.

„Hiszek benne, hogy közösen fel tudunk építeni egy olyan egyetemet, ahol emberközpontúság van a nyers erő helyett, együttműködés az egyszemélyes akarat helyett, szabadság a szorongás helyett és valódi alázat a megalázottság helyett”

– magyarázza a rektori pozícióért való indulását Kellermayer, egy közösségi oldalára feltöltött videóban. Az orvoskar dékánja többek között azt is állítja a videóban, hogy korábban szívesen csatlakozott az egyetem vezetéséhez, de „elkezdtek fontosabbá válni a látványelemek, mint a valódi minőség, évtizedes szellemi műhelyek eróziója indult el”.  

„Egyetemi közegben elfogadhatatlan, szorongást és félelmet hozó stílus ütötte fel a fejét, ami megroppantotta a Semmelweis Egyetem szellemi gerincét”

– tette hozzá az indulását magyarázó videójában Kellermayer Miklós. 

Merkely Béla 2018 óta a Semmelweis Egyetem vezetője, a koronavírus-járvány idején aktívan támogatta a kormány oltási kampányát. 

(Kiemelt kép: Merkely Béla átveszi Áder János köztársasági elnöktől és Orbán Viktor miniszterelnöktől a Széchenyi-díjat a magyar parlamentben augusztus 20-án. Fotó: Merkely Béla Facebook-oldala)

Megtörni látszik a kutasok ellenállása? Hétfő kora délutáni hatállyal a Mol az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát, vagyis – nagykereskedelmi árváltozás híján – az árrését. 

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és kiderült, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek az, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van – írja a lap.