Kenderesi már ki is fizette a dél-koreai ügyészség által javasolt 714 ezer forintos pénzbüntetést a szexuális zaklatás miatt

2019. július 31., 16:09

Szerző:

A kvangdzsui ügyészség azt javasolja a bíróságnak, hogy 3 millió dél-koreai vonra büntessék Kenderesi Tamást szexuális zaklatás miatt – írta az Index a Yonhap dél-koreai hírügynökség híre alapján. Ez nagyjából 2500 amerikai dollár, és 720-730 ezer forint körüli összegnek felel meg.

Az ügyészség közlése szerint Kenderesi ezt az összeget már be is fizette, és kérte, hogy engedjék haza Magyarországra. Az ügyben a dél-koreai bíróság dönt, és amennyiben kisebb lesz a pénzbüntetés összege, a különbözetet visszatérítik az úszónak.

Fotó: Merész Márton

A magyar úszót vasárnap egy szórakozóhelyről vitték el ittas állapotban, miután egy 18 éves lány kihívta a rendőröket Kenderesi állítólagos zaklatása után. Kenderesi elismerte ugyan, hogy hozzáért a lányhoz, de tettét megbánta, bocsánatot is kért, a zaklatást viszont tagadta. Kenderesi helyzetét az is rontotta, hogy nem volt nála semmilyen igazolvány, sem akkreditációs kártya.

Ez is közrejátszott abban, hogy a hatóságok úgy döntöttek: a vizsgálat ideje alatt, vagyis tíz napig nem hagyhatja el az országot. A rendőrség hétfőn vádemelési javaslattal fordult az ügyészséghez. Az ügyészség pedig most fordult a bírósághoz, és pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.