Saját Facebook-oldalán mutatja be elbocsátott tanárait a Karinthy Frigyes Gimnázium

Akikre büszkék az intézményben.

2022. december 4., 15:19

Szerző:

Egyenként, szakmai életútjuk részletes ismertetésével mutatják be elbocsátott tanáraikat a Karinthy Frigyes Gimnázium Facebook-oldalán, írja a 444.hu. Mint ismert, a Karinthy összesen hat tanárát veszítette el, amikor szerdán a Belügyminisztérium utasította a tankerületeket nyolc budapesti tanár elbocsátására a polgári engedetlenségi akciók miatt.

A gimnázium ilyne formában a közösségi médián keresztül próbálja felhívni a figyelmet arra, pontosan mekkora veszteség is érte őket. Éppen ezért Velényi Dóra, 22 éve ott oktató spanyoltanár, Rábai János 2015 óta aktív magyar nyelv- irodalom, valamint mozgókép- és médiakultúra tanár, Pfeiffer Nobert 2011 óta, német nyelven biológiát oktató munkatárs, Nemes Mária földrajozt angolul oktató munkatársuk, Horváth Brigitta magyar szakos tanár és Ősi Judit, a gimnázium utolsó francia szakos tanára is külön megemlékező bejegyzést kapott az oldalon.

A rendkívül drasztikus elbocsátások miatt szombaton este Budapest belvárosában demonstráltak a tanárok és a velük szolidáris támogatók is.

(Kiemelt kép: Diáktüntetés az 1956-os forradalom kitörésének évfordulóján Budapesten, 2022. október 23-án. / Fotók: Pásztor Csaba / 168.hu)

Megtörni látszik a kutasok ellenállása? Hétfő kora délutáni hatállyal a Mol az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát, vagyis – nagykereskedelmi árváltozás híján – az árrését. 

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és kiderült, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek az, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van – írja a lap.

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.