Karácsony Gergely nem vár a kormányra, a főváros inkább maga szerez be védőfelszerelést Kínából

2020. március 20., 18:26

Szerző:

Bár Orbán Viktor szerint van elegendő védőfelszerelés a koronavírus-járvány megfékezésére, mint Karácsony Gergely főpolgármester közölte, hozzá „sajnos másfajta információ” is eljut, mégpedig egyre nagyobb számban, egyre kétségbeesettebb formában, „nem ritkán drámai hangon”. 

Mint a Facebookon a főpolgármeser írta, 

  • a kerületi egészségügyi ellátásban dolgozók,
  • a hajléktalan ellátásban dolgozó szociális munkások,
  • a város működtetésében kulcsszerepet játszó BKV-sok
  • az idősgondozásban,
  • a köztisztaságban és
  • a közrend fenntartásában dolgozók

nem rendelkeznek védőfelszereléssel. „Én, talán érthető, az ő véleményüket tartom elsődlegesnek” – jegyezte meg Karácsony, aki hangsúlyozta, szükség lenne annyi maszkra, hogy tudjanak adni a tömegközlekedést használó budapestieknek, védőfelszerelés pedig elengedhetetlen lenne a hajléktalanellátásban és az idősgondozásban dolgozók, a BKV-gépkocsivezetők, az FKF-dolgozók, a közterületfelügyelők számára. Erről a főpolgármester újra hivatalos levelet küld, a fővárosi kormánymegbízotton keresztül a kormánynak.

„De addig is minden csatornát igénybe veszünk, hogy magunk is beszerezzünk ilyen védőfelszereléseket. A pekingi és a shaghaji főpolgármester segítségét is kértem. E tekintetben a pénz nem számít, minden forrást, minden beszerzési csatornát igyekszünk felhasználni az emberéletek védelme érdekében” – írta.