Karácsony Gergely: Úgy kezdődött, hogy a kormány elkezdett hazudni mint az állat

2020. április 20., 17:40

Szerző:

Az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján Müller Cecília azt mondta, a rendelkezésre bocsátott dokumentációk alapján legalább egy hétig fizikailag nem volt jelen orvos a Pesti úti idősek otthonában.

Karácsony Gergely főpolgármester erre reagálva az ATV Start-ban közölte: ez nem igaz, legalább egy orvos folyamatosan dolgozott, volt, amikor kettő is. Nem mondtak fel az otthonban dolgozó háziorvosnak. Az orvos most koronavírusgyanús tünetekkel fekszik otthonában, erről a vitát méltatlannak tartja.

Az, hogy a főváros és a kormány egymás ellen mutogat, az úgy indult el, hogy

„a kormány elkezdett hazudni, mint az állat,

mi pedig nyilvánosságra hoztunk dokumentumokat, amik ezeket a hazugságokat cáfolták."

A fővárosnak minden nehézség ellenére összejött a tesztek  beszerzése, csak másként, mint ahogy eredetileg tervezték. a főpolgármester azt mondta, több ezer tesztelést végeznek a következő napokban.

Másfél millió maszk érkezett, azokat szétosztják a kerületeknek.  Karácsony Gergely szerint indokolt a szigorítás Budapesten, ezért rendelte el, hogy a BKK járataira csak valamilyen arcot eltakaró kendővel, sállal vagy maszkkal lehessen felszállni április 27-től.

(A 24.hu nyomán)

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.