Tisztességtelen kampányolás miatt ítélheti el az NVB az Orbán-kormányt

2019. szeptember 16., 12:37

Szerző:

Panaszt nyújtott be Karácsony Gergely a Nemzeti Választási Bizottsághoz, miután Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter megerősítette korábbi szavait a csütörtöki Kormányinfón, hogy

Budapest nem kap 1000 milliárd forintos fejlesztési támogatást a kormánytól, ha nem Tarlós István nyeri a főpolgármester-választást

– írja a 24.hu. Az ellenzék főpolgármester-jelöltje szerint ezzel a kormány jogszerűtlen kampányolást, valamint a választás alapelveinek és tisztaságának megsértését követte el. A beadvány alapja, hogy a választási eljárási törvény értelmében az Orbán-kormány nem kampányolhat egyetlen jelölt mellett sem, mert azzal a választás tisztaságát sértené.

Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

Karácsony nem sokkal Gulyás kijelentései után közleményben úgy reagált, hogy

„Mit képzeltek, kik vagytok? Azt hiszitek, hogy Budapest a ti hűbérbirtokotok? Azt hiszitek, hogy saját tulajdonotokként rendelkezhettek a mi városunkról? Komolyan azt gondoljátok, hogy magánemberként magánszerződést köthettek a budapestiek életéről?”

Az első fokon eljárő Fővárosi Választási Bizottság amennyiben helyt ad a panasznak, akkor eltilthatja a kormányt, hogy a jövőben az 1000 milliárdos fejlesztési büdzséről megosztón beszéljen, illetve megtiltja a kormánynak a jelöltek melletti kampányolást. Az FVB bírságot is kiszabhat.

A BRFK részletes választ küldött szerkesztőségünknek azzal kapcsolatban, mi is pontosan a sorsa a Szabó Bálint szegedi ügyvéd által belengetett budapesti gazdatüntetésnek. A rendőrség információi szerint a kért útvonalra már korábban bejelentett rendezvények miatt augusztus 20-ára nem kaptak területfoglalási engedélyt, de a tüntetést megtarthatják, csak éppen a belvárosba nem mehetnek be.

Kedd éjfélig hőségriadót hirdettek a tikkasztó hőmérséklet miatt. A forróság a házi kedvenceink szerveztét is megviseli. Önfeledt futkározás közben is megtörténhet a baj, de egy közös utazás során is túlhevülhetnek az állatok. Minden esetben a gazdik felelőssége a hőguta elkerülése.