Karácsony Gergely: Az Orbán-kormány bukásra készül, elkezdődött a nyomok eltüntetése

Senki ne bízzon abban, hogy nem maradnak utána nyomok.

2021. június 25., 13:32

Szerző:

A főpolgármester abból következtet erre, hogy Vágujhelyi Ferenc lett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnöke, akit információi szerint azzal bíztak meg, hogy eltakarítsa a kormány és a Fidesz számára kényes ügyeket.

Vágujhelyi Ferenc az első Orbán-kormány alatt egyébként az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságnál volt vezető, később aztán a NAV munkatársa, informatikai elnökhelyettes volt.

Június 24-i kinevezésekor már Hadházy Ákos képviselő is megemlékezett arról, éppen a NAV volt az egyik érintettje a Microsoft nagy kormányzati korrupciós botrányának, ami a nemzetközi sajtó figyelmét is felkeltette. Az ügyben a NAV – horribilisen túlárazva – vásárolt szoftvereket és „szakértői támogatást” a Microsoft magyar leányvállalatától.

„Az elmúlt napokban ráadásul több jelzés is érkezett hozzám, hogy 

a NAV új elnökének konkrét, a kormány és a Fidesz számára kényes ügyek leállítása és kitakarítása lehet az egyik feladata”

– írta egészen pontosan a miniszterelnök-jelölt.

Karácsony figyelmeztet mindenkit, hogy aki ilyen végrehajtásban vesz részt, az bűncselekményt követ el.

„Már most szólok, hogy bárki, akinek a fejében megfordul, hogy az adóhatóság informatikai rendszerében turkáljon, aki netán ilyen megbízást ad, és aki netán ilyennek a végrehajtásában részt vesz, az bűncselekményt követ el. Mindenki, aki adóvizsgálatot vagy költségvetési csalással kapcsolatos büntetőeljárást állít le, vagy kísérletet tesz, ugyancsak bűncselekményt követ el.

Senki ne bízzon abban, hogy nem maradnak utána nyomok. Maradnak, és aki részt vesz ezekben, az bíróság előtt fog felelni a tettéért.”

(Kiemelt kép: Pozsonyi Roland / 168.hu)

 

18:22

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

16:30

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

15:42

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:24

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.