Magyarországon senkit nem védenek, aki kiszolgáltatott, miért pont a gyerekeket védenék? – a pedofília szigorításáért tüntettek – FOTÓK

2020. július 9., 20:16

Szerző:

Kaleta Gábor ügye apropóján, a pedofíliát büntető törvény szigorításáért tüntettek Budapesten, a Pesti Központi kerületi Bíróság épülete előtt.

A 19 ezer pedofil tartalmú kép birtoklásáért bűnösnek talált volt perui nagykövet ítélete

sokak szerint túl enyhe volt,

hiszen egy év felfüggesztett börtönt és 540 ezer forint bírságot kapott. A civil kezdeményezésű tüntetésre plüssállatokkal érkeztek a résztvevők

 „Tiltakozunk a gyermekek és kiskorúak szexuális abúzusa és a törvény puhakezűsége ellen a pedofília tekintetében. Fontos, hogy ez nem egy politikai megmozdulás és nem a bíróságok ellen szól, hanem a Törvénykönyv 204-es paragrafusának szigorítását kívánjuk!” - állt a szervezők Facebook-bejegyzésében, jelezve, hogy nem Kaleta ítélete az egyetlen oka a tiltakozásnak.

A 18 órakor kezdődött, egy órás megmozduláson tüntetésen elhangzott,

Magyarországon senkit sem védenek, aki kiszolgáltatott, miért pont a gyerekeket védenék, akik a legkiszolgáltatobbak?

Tekintse meg az eseményen készült galériánkat:

November elején Lázár János építési és beruházási miniszter elbocsátotta Hana Dellemant, a Győr–Sopron–Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) vezérigazgató-helyettesét, az ausztriai kirendeltség vezetőjét. Az osztrák szaktárca akkor azt közölte, hogy Hana Dellemannt érdemi indoklás nélkül távolították el posztjából, ezért jogi útra szeretnék terelni az ügyet  – emlékeztet az RTL Híradó.