Ivás közben nyelt le egy darazsat a horgász, újra kellett éleszteni

A domoszlói horgásztónál egy horgász véletlen lenyelt egy darazsat, ami miatt eszméletét vesztette, majd újra kellett éleszteni.

2022. június 27., 16:43

Szerző:

Az Országos Mentőszolgálat bejegyzése szerint a beteg ivás közben lenyelt egy darazsat, fulladni kezdett, majd eszméletét vesztette. Barátai rögtön mentőt hívtak és a telefonon kapott utasítások szerint megvizsgálták a horgászt, aki már nem lélegzett.

A mentésirányító riasztotta a legközelebbi mentőegységet és a miskolci helikoptert is, miközben az újraélesztés lépéseire instruálta a férfi barátait. A perceken belül helyszínre érkező mentősök emelt szinten folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül sikerre vezettet és a férfit stabil állapotban, légi úton szállíthatták kórházba a mentők.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: 168.hu / Dimény András)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.