A nap, amikor legszívesebben ki sem bújnánk a paplan alól

Zivatar, jégeső, viharos szél vár ma azokra, akik kimerészkednek. 

2023. május 16., 07:08

Szerző:

Többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk napközben kisebb, estétől már nagyobb szakadozásokkal. 

A több hullámban érkező csapadékból kiváltképp az Észak-Dunántúlon gyűlhet össze 20 mm feletti, a Kisalföldön 30-40 mm-t meghaladó (helyenként akár a havi átlagos csapadékösszeget elérő) mennyiség.

Délutánig kisebb eséllyel a déli tájakon, később északon is egyre nagyobb területen fordulhatnak elő zivatarok, amelyeket főleg intenzív csapadék kísérhet (akár 20 mm, de lokálisan ennél több is lezúdulhat), emellett jégeső, és néhol erős széllökések, akár viharos szél is lehet.

Többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk napközben kisebb, estétől már nagyobb szakadozásokkal. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 21 fok között változik, a tartósan csapadékos nyugaton lesz hűvösebb az idő. Késő estére 12 és 18 fok közé hűl le a levegő.

(fotó:  Lora Palmer via Pixabay)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.