A nap, amikor legszívesebben ki sem bújnánk a paplan alól

Zivatar, jégeső, viharos szél vár ma azokra, akik kimerészkednek. 

2023. május 16., 07:08

Szerző:

Többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk napközben kisebb, estétől már nagyobb szakadozásokkal. 

A több hullámban érkező csapadékból kiváltképp az Észak-Dunántúlon gyűlhet össze 20 mm feletti, a Kisalföldön 30-40 mm-t meghaladó (helyenként akár a havi átlagos csapadékösszeget elérő) mennyiség.

Délutánig kisebb eséllyel a déli tájakon, később északon is egyre nagyobb területen fordulhatnak elő zivatarok, amelyeket főleg intenzív csapadék kísérhet (akár 20 mm, de lokálisan ennél több is lezúdulhat), emellett jégeső, és néhol erős széllökések, akár viharos szél is lehet.

Többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk napközben kisebb, estétől már nagyobb szakadozásokkal. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 21 fok között változik, a tartósan csapadékos nyugaton lesz hűvösebb az idő. Késő estére 12 és 18 fok közé hűl le a levegő.

(fotó:  Lora Palmer via Pixabay)

Tegnap 21:02

Ráadásul hat egymást követő napot tölthetnénk otthon a karácsonyi héten a Gazdaságfejlesztési Minisztérium friss tervezete szerint. Lenne ugyanakkor három olyan szombat is, amikor dolgozni kellene.

Tegnap 20:46

Halálos motorbaleset történt a fővárosban a Gyáli úton hétfő délután, az utat a Könyves Kálmán körútnál lezárták – tudatta a rendőrség a honlapján.

Novák Katalin részt vett a csíksomlyói búcsún, és látogatásának helyszíneiről folyamatosan beszámolt a közösségi oldalán. A „nem megfelelő nyilvános üzenetek” miatt a román külügy tiltakozott Magyarország bukaresti nagyköveténél. A Sándor-palota szerint a „román külügyminisztérium tiltakozása túlzó és indokolatlan”.