Felhős, borult idő lesz csendes esővel

Kora délutánig ismét felhős, esős időnk lesz. 

2023. január 12., 06:19

Szerző:

Eleinte jórészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, és kora délutánig gyengülő intenzitással egyre inkább a középső megyékben eshet az eső.

Napközben az éjjel kialakult keleti ködfoltok feloszlása után egyre nagyobb területen csökken átmenetileg a felhőzet, és süt ki a nap, majd késő délutántól, estétől nyugat felől újra növekszik, vastagszik a felhőzet. Estétől az északi határ közelében ismét lehet gyenge eső. A változó irányú szél nagyrészt mérsékelt marad.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 4 és 10 fok között valószínű, a tartósan felhős tájakon várható hűvösebb idő. Késő estére 0 és +6 fok közé csökken a hőmérséklet.

(Kiemelt képünk: A Gellért-hegy a tavaszias időben 2018. január 6-án. Az év első hétvégéjén is folytatódott a szokatlanul enyhe téli idő, megdőlt az országos napi melegrekord, az ország több pontján 17 Celsius-fokot is mértek. MTI Fotó: Balogh Zoltán)

19:45

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 50 millió forintos bírságot szabott ki az eMAG webáruház üzemeltetőire (Dante International S.A., Extreme Digital- eMAG Kt.), mert megszegték a korábbi jóvátételi vállalásaikat – közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hétfőn az MTI-vel. Az eMAG tudomásul vette a hatóság döntését, bár azzal nem ért maradéktalanul egyet – közölte a cég.

2022-ben 14,2 millió vendég közel 40 millió vendégéjszakát töltött a magyarországi szálláshelyeken, csaknem negyven százalékkal többet, mint 2021-ben és csak egy hajszállal elmaradva a magyar turizmus minden idők legsikeresebb évének számító 2019-es esztendő eredményétől – emelte ki évértékelő sajtótájékoztatóján a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatósági elnöke.