Hegedüs a lemondásával robbantani akar

Interjút adott az RTL Híradójának Hegedüs Zsuzsa szociológus, aki kedden levélben mondott le miniszterelnöki megbízotti kinevezéséről.

2022. július 26., 20:13

Szerző:

Hegedüs Zsuzsa az RTL Híradónak azt mondta: a miniszterelnök szerinte fajgyűlölő beszéde már vállalhatatlan. És kezdeményezést indít, hogy a gyűlöletkampánynak véget vessenek. A Roma Parlament elnöksége a miniszterelnök beszéde után cigányüldözéstől tart.

A Híradó megkérdezte, hogy miért jelentette meg nyilvánosan a lemondó levelét, amire azt válaszolta, hogy robbantani akar. Szerinte a felmondását nem követi mások felmondása, de ez elindít egy olyan civil kezdeményezést, amellyel ennek a történetnek véget lehet vetni.

(Kiemelt kép pillanatkép. Forrás: RTL)

19:04

A sekély és melegedő élővíz nagyon hamar oxigénhiányhoz és így katasztrófához vezethet a halállomány területén, és úgy tűnik, már a lehalászás sem százszázalékos megoldást, a baj igen nagy.

18:35

A BRFK részletes választ küldött szerkesztőségünknek azzal kapcsolatban, mi is pontosan a sorsa a Szabó Bálint szegedi ügyvéd által belengetett budapesti gazdatüntetésnek. A rendőrség információi szerint a kért útvonalra már korábban bejelentett rendezvények miatt augusztus 20-ára nem kaptak területfoglalási engedélyt, de a tüntetést megtarthatják, csak éppen a belvárosba nem mehetnek be.

16:01

Kedd éjfélig hőségriadót hirdettek a tikkasztó hőmérséklet miatt. A forróság a házi kedvenceink szerveztét is megviseli. Önfeledt futkározás közben is megtörténhet a baj, de egy közös utazás során is túlhevülhetnek az állatok. Minden esetben a gazdik felelőssége a hőguta elkerülése.