Hamarosan kiderül, hányan nem oltották be magukat, a számok majd eldöntik, hol lesz kötelező az oltás

Több nagyvállalat is üdvözli a kötelező védőoltást. 

2021. október 28., 21:27

Szerző:

Hamarosan felméri a fővárosi önkormányzat, hogy hányan nem oltatták be magukat a főváros cégeinél. Ez alapján döntenek majd arról, hogy hol lesz kötelező az oltás 

Több nagyvállalat helyesnek látja az oltás kötelezővé tételét. A MOL a 24.hu megkeresésére azt válaszolta: „üdvözöl minden olyan döntést, amely nagyobb mozgásteret biztosít a vállalatoknak munkavállalóik egészségvédelméhez, és segíti a gazdaság szereplőit az üzletmenet-folytonosság és az ellátásbiztonság fenntartásában. Az intézkedéseinkről ugyanakkor csak később, a kormányrendelet ismeretében fognak döntést hozni”

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége a munkavállalók és a munkaadók érdeke is az, hogy kötelező legyen az oltás. A kötelező védőoltás a tanárokra is vonatkozhat. A Pedagógusok Demokratikus szakszervezete szerint a tanárok között csak kevesen nem kérik az oltást, de mivel eleve kevesen vannak a pályán, problémát okozhat, ha ők nem dolgozhatnak – hangzott el az RTL Klub Híradójában. 

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, „a kormány, azért felel, hogy az állam a saját funkcióit jó színvonalon el tudja látni, ezt biztosítani fogjuk, és szeretnénk azokkal biztosítani, akik ma az állam szolgálatában állnak, és ezért azt kérjük, hogy oltassák be magukat.”

(Kiemelt képünk: Orbán Viktor megkapja az oltást. Forrás: Facebook-oldal)

07:56

Szinte valamennyi magyarországi vállalkozás rendelkezik a váratlan helyzetek kezelését segítő biztosítással – derül ki a Hungarikum Alkusz Cégcsoport felméréséből, amelyről közleményben tájékoztatták az MTI-t.

Magyarország gázellátása biztosított és az lesz a téli hónapok alatt is - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.