Gulyás Gergely új miniszteri biztost nevezett ki

Az is kiderült, mi lesz az új biztos feladata. 

2022. január 15., 10:49

Szerző:

A kisgyermekek napközbeni ellátásáért felelős miniszteri biztossá nevezte ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Kovácsné Bárány Ildikót. Az erről szóló miniszteri utasítás péntek este jelent meg a Magyar Közlönyben – írja pénteki cikkében az Index.

Szombattól az új miniszteri biztos olyan feladatköröket lát majd el többek között, mint például a bölcsődei ellátás fejlesztésére vonatkozó szakmai javaslatok és tervek előkészítése, továbbá a bölcsődék működtetésének koordinálása és szakmai javaslatok megfogalmazása. Az eredményes és hatékony bölcsődei ellátás biztosítását és a feladatok ellátását pedig nem más felügyeli majd, mint Gulyás Gergely.  

Mint írja a cikk, „Kovácsné Bárány Ildikó 2008-tól a Szociálpolitikai és Munkaügyi Minisztériumban a gyermekek napközbeni ellátásának referenseként tevékenykedett, 2010-től a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban kisgyermekkori szakreferensként dolgozott, majd 2011-től ugyanezt a posztot töltötte be a Nemzeti Erőforrások Minisztériumában is”.

(Kiemelt kép: Budapest, 2020. október 27. Gulyás Gergely az Országház Gobelin termében 2020. október 27-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán)