Forgalmi fennakadásokkal kell számolni számos rendezvény miatt Budapesten

Autós felvonulás és futóverseny is lesz vasárnap. 

2021. szeptember 26., 06:22

Szerző:

Futóverseny és rendőrségi autós felvonulást is lesz vasárnap a fővárosban. Emiatt főleg az I. kerületben kell forgalmi akadályokkal számolni. Lezárások is lesznek ezért a tömegközlekedés is módosul.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) fennállásának 140. évfordulója alkalmából autóst felvonulást tartanak. A rendőrségi autókat a a Szent György téren 11 órától állítják ki. A járművek felvonulása 13 órakor indul, a Szent György tér - Szent György utca - Palota út - Dózsa György tér - Krisztina körút - Erzsébet híd - Szabad sajtó útja - Kossuth Lajos utca - Astoria - Károly körút - Bajcsy-Zsilinszky út - Andrássy út útvonalon fognak haladni a Hősök teréig.

A BKK közleménye szerint az I. kerületben a Budapest Futófesztivál - NATO futás miatt is forgalmi változások lesznek 6 és 14:00 között. Ebben az időszakban lezárják a az Attila utat a Vérmező úttól a Bugát utcáig, a Bugát utca és az Alagút utca között szakaszos zárás várható a futás idején.10:50-től 13:20-ig lezárják a Clark Ádám teret és az Alagutat, továbbá 10:50 és 11:50 között a budai alsó rakpartot a Margit híd és a Döbrentei tér között.  Az 5-ös, a 16-os, a 105-ös autóbusz és a 19-es villamos módosított menetrend szerint fog közlekedni vasárnap a BKK bejelentése szerint. 

 

(Kiemelt kép: Álló kocsisor a Nyugati téri felüljárón 2020. november 9-én. Fotó: Merész Márton / 168.hu)