A Fidesz addig folytatja az aláírásgyűjtést, amíg meg nem találnak mindenkit, pedig tegnap még nem ezt ígérték

Csaknem másfél millióan írták alá a „Stop Gyurcsány, stop Márki-Zay!” petíciót. 

2021. október 22., 17:32

Szerző:

Horváth László, a Fidesz szóvivője sajtótájékoztatóján közölte, hogy addig lesz érvényben a „Stop Gyurcsány, stop Márki-Zay!” petíció, amíg el nem érnek mindenkit, aki meg akarja üzenni Gyurcsány Ferencnek, hogy nem kér még egyszer az ő „kudarcos és gyalázatos” kormányzásából. A kormánypárti politikus közölte: a petíció aláíróinak száma már meghaladta az egymillió 467 ezret. Ez szerinte világossá teszi, hogy a magyar emberek többsége nem akarja, hogy a múlt emberei újra hatalomra kerüljenek, nemet mond Gyurcsány Ferencre, az ő bábjaira, és arra a kormányzásra is, ami egyszer már a csőd szélére lökte az országot – számolt be az MTI. A szóvivő ugyanakkor hangsúlyozta: a Fideszhez érkező egyértelmű jelzésekből és megkeresésekből egyértelmű, hogy még nem jutottak el minden emberhez, aki csatlakozni szeretne a petícióhoz.

„Éppen ezért tovább folytatjuk az aláírásgyűjtést addig, amíg meg nem találtunk mindenkit, aki meg akarja üzenni Gyurcsány Ferencnek, hogy hataloméhségből hiába tol maga elé bárkit, bármilyen bábot, akkor sem kérünk még egyszer az ő kudarcos és gyalázatos kormányzásából” – fogalmazott.

Ez azért is érdekes, mert csütörtökön Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter közölte, hogy a tegnapi nappal leállnak a Stop Gyurcsány kampánnyal. Közben a Fidesz maga is kissé összezavarodott mostanra, hogy kit kellene megállítani.

Horváth László az EU-csúcson elfogadott zárónyilatkozatra vonatkozó kérdésre válaszolva közölte: a Fidesz-KDNP rendkívül veszélyesnek tartja azt a tervet, amely most éppen az Európai Bizottság asztalán van. Hozzátette: Frans Timmermans zöld megállapodásért felelős biztos hatástanulmány nélküli klímacsomagja tovább tetézné a bajt, mert további áremelkedést okozna, szétverné az európai középosztályt és szétzilálná az európai gazdaságot. Kijelentette: meg kell védeni a rezsicsökkentést és annak eredményeit, ezért a Fidesz-KDNP támogatja a kormány álláspontját, miszerint ennek a tervnek megálljt kell parancsolni.

(Kiemelt képünk: Budapest, 2021. október 22. Horváth László, a Fidesz szóvivője sajtótájékoztatót tart a „Stop Gyurcsány, stop Márki-Zay!” petícióról az Országgyűlés Irodaházában 2021. október 22-én. Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.