Emléknapja lesz az Aranycsapatnak, november 25-én akarják tartani

2018. június 15., 17:56

Szerző:

Az Aranycsapat Emlékév Testület sajtótájékoztatót tartott ma Budapesten Bajkai István országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) részvételével.

Lomnici Zoltán, a testület elnöke még május 17-én jelentette be, hogy kezdeményezik, az Országgyűlés november 25-ét, a legendás londoni magyar-angol 6:3-as labdarúgó-mérkőzés évfordulóját az Aranycsapat napjává nyilvánítsa. Bajkai ma bejelentette, hogy nagy örömmel és lelkesedéssel támogatja a javaslatot.

Fotó: fidesz.hu

Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság korábbi elnöke felidézte, hogy a szervezet a legendás magyar labdarúgó-válogatott eredményeihez és tagjainak pályafutásához kapcsolódó évfordulós, ünnepi események szervezésére jött létre, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár pedig tavaly április 1-jén, Puskás Ferenc születésének kilencvenedik évfordulóján hirdette meg az Aranycsapat Emlékévet, amely az új Puskás Ferenc Stadion 2019-es átadásáig tart. 

Hozzátette, hogy egy friss felmérés szerint a magyar családok hetven százaléka kíséri figyelemmel a csütörtökön kezdődött oroszországi világbajnokságot, ezért fontosnak tartja, hogy az emlékév sikeres legyen, és üzenete ebben az időszakban a lehető legtöbb emberhez eljusson. Tavaly április óta több mint ötven, többségükben határon túli eseményre került sor.

Hangsúlyozta, hogy az emlékévet állami támogatás nélkül bonyolítják le, vagyis „egyetlen költségvetési forintot sem használnak fel”, ehelyett igyekeznek - az Aranycsapat emlékéhez méltóan - összefogással megteremteni a rendezvénysorozat hátterét és tartalmát.

Az MLSZ állítólag nem támogatja az emlékévet.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.