Egy budapesti férfit üldöztek a rendőrök, akciófilmbe illő jeleneteket produkálva

Hat elfogatóparancs, négy lopás, egy zaklatás, valamint kábítószer birtoklás, fűszerezve egy kis utcai üldözéssel. 

2021. október 1., 17:47

Szerző:

A szigetszentmiklósi rendőrök szerdán elfogták azt a 36 éves budapesti férfit, aki ellen hat elfogatóparancs volt érvényben, négy lopás, egy zaklatás, valamint kábítószer birtoklása gyanúsítottja – közölte a Police.hu. A rendőrök összehangolt akcióban tudták elfogni a budapesti Sz.Tibort, aki amerikai akciófilmbe illő módon próbált menekülni az őt üldöző rendőrök elől. 

Egy 2020 novemberében elkövetett, közel 1.500.000 forintos lakásbetörés hónapokig tartó felderítő munkája hozott eredményt 2021. szeptember 29-én délelőtt. A szigetszentmiklósi rendőrök összehangolt akcióban fogták el a budapesti Sz. Tibort, aki nem adta könnyen magát, a rendőrök folyamatosan próbálták megállítani a férfit, azonban a rendőrök megállásra és megadásra felszólításait elengedve a füle mellett próbált menekülni. Az sem zavarta, hogy a szökési lehetőségei pillanatról pillanatra szűkültek. Egy ház kerítésén átmászva esett a földre, amikor az őt üldöző rendőrbe botlott. Hiába próbált ellenállni, esélye sem volt – írja a rendőrség oldala. 

A 36 éves férfi a kihallgatásán semmit nem ismert el, vallomást sem tett. Mindössze annyit közölt: „Egyedül nem tudnám elvinni még személyautóval sem, ha akarnám se” – célozhatott itt a lopott holmikra. A férfi a folyamatban lévő büntetőeljárásai miatt elrendelt körözései mellett két másik ügy miatt is számíthat elszámoltatásra: egy eltiltás hatálya alatt történő járművezetés, valamint egy tulajdon elleni szabálysértés miatt. Az őrizetbe vett Sz. Tibor ellen a további eljárást indítottak és kezdeményezték letartóztatását.

(Kiemelt kép: PoliceHungary Youtube-csatorna)

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei Budapesten, egy II. kerületi vendéglátóhely ellenőrzése során, emiatt az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, és megközelítőleg 50 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

Toroczkai László úgy gondolja, hogy a Mi Hazánk majálisán feltűnt náci karlendítőkről született fotó csak médiamanipuláció, hiszen a média egyik része le akarja járatni a mozgalmukat, a másik része pedig totálisan elhallgatja a pártjukat.