DK-s polgármesterek azt kérik, kerületeikben csak az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinával oltsanak

Levélben kérte Kásler Miklós emberierőforrás-minisztertől öt fővárosi kerület DK-s polgármestere, hogy az általuk vezetett kerületekben csak az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által jóváhagyott vakcinával oltsanak.

2021. február 14., 13:49

Szerző:

A polgármesterek vasárnapi online sajtótájékoztatóján Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes arról beszélt: a Demokratikus Koalíció oltáspárti közösség, tisztában vannak a védőoltás fontosságával, azonban véleményük szerint csak felelősen, kizárólag az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett vakcinával szabad oltani. Hozzátette: a kormány komoly lobbitevékenységet folytat a kínai oltóanyag ügyében, márpedig az emberek egészségéből nem lehet politikai vagy üzleti kérdést csinálni.

Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület polgármestere arról beszélt, levélben tájékoztatta Kásler Miklós minisztert, hogy az önkormányzat által fenntartott szakrendelőben kijelölt oltóponton felkészülten várják a vakcinák érkezését, de a miniszter haladéktalan intézkedését kérte, hogy a kerületbe kizárólag az EMA által törzskönyvezett védőoltások kerüljenek. A polgármester emellett kérte az engedélyezett vakcinák közötti egyéni választás lehetőségét is. László Imre, a XI. kerület vezetője polgármesterként és orvosként arról beszélt, csak és kizárólag az EMA által jóváhagyott vakcinákban lehet bízni. Niedermüller Péter, a VII. kerület vezetője arról beszélt, senkit nem lehet arra kényszeríteni, hogy bevizsgálatlan, kínai vakcinával oltsák be, az oltásból nem lehet politikát csinálni. „Senki életével, biztonságával nem lehet játszani” – mondta.

(MTI)

 (Kiemelt kép: MTI | Mohai Balázs)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.