Ha a milliárdos Bige László hajlandó vallomást tenni, felfüggesztett börtönnel is megúszhatná az ügyészség szerint

2020. május 13., 09:48

Szerző:

A 24.hu azt írja, vádat emelt az ügyészség Bige László ellen, akit csak „műtrágyakirályként” szoktak emlegetni.

A vádhatóság felfüggesztett börtönbüntetést és 135 millió forintos vagyonelkobzást javasol a milliárdos ellen

– de csak abban az esetben, ha Bige László vallomást is hajlandó tenni. Így két év börtönt kapna öt évre felfüggesztve.

Koronavírus - A Bige Holding 67,7 millió forint összértékű Bige László, a Bige Holding Csoport elnök vezérigazgatója beszél a Bige Holding cégcsoport által adományozott, az új koronavírus diagnosztikájában használt laboratóriumi eszközök ünnepélyes átadásán, a városháza Krúdy-termében
Fotó: Balázs Attila

A vádirat szerint Bige László megállapodott egy vállalkozóval arról, hogy több ezer tonna terméket ad át neki, amit a forgalmazó a piaci árnál olcsóbban, részben számla nélkül értékesít, a pénzt pedig átadja a milliárdosnak.

Mindez még 2010-ben történt és

az ügyészség szerint 135 millió forintot kapott vissza a vállalkozótól.

A 168 Óra kereste Bige Lászlót is, aki délutánra ígért nyilatkozatot.

A milliárdos körül kialakult helyzetről korábban itt írtunk: 

A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet, közölte Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel összefüggésben.

Új villamosjáratot indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton, a 2B jelzésű villamos Pesterzsébet és a Jászai Mari tér között jár majd. A pesti fonódó villamosfejlesztés részeként induló járat átszállás nélkül tesz elérhetővé három metrójáratot a XX. kerületi lakosoknak.