Borkai indulásával tisztességtelen kampányra számít Győr jelenlegi polgármestere

Mint ismert, az adriai szexbotrányát követően bukott fideszes győri polgármester, Borkai Zsolt pénteken bejelentette, hogy 2024-ben függetlenként újraindul a városvezetői posztért. Jelenlegi utódja úgy nyilatkozott: abszolút tisztességtelen kampányra számít.   

2023. június 10., 09:31

Szerző:

Győr jelenlegi polgármestere, Dézsi Csaba András a Telexnek reagált arra, hogy elődje, Borkai Zsolt újra indulna a posztért. Utóbbi azért döntött a független jelöltség mellett, mert bár kereste előző párttársait, de „senkit sem ért el közülük”.

Dézsi azt mondta: „három éve Győrben egy erkölcsi válsághelyzet alakult ki. Nem azzal foglalkoztam, hogy az elődöm milyen körülmények között távozott, mert rengeteg tennivaló volt. Győr fejlődik, és most a legélhetőbb város Magyarországon”.

Arra a kérdésre, hogy mennyire lehet komoly ellenfél a 2019-ben szex- és korrupciós botrányba keveredett Borkai, a dzsúdó világából érkező Dézsi Csaba András sportos hasonlatot hozott: „ha valaki nyerni akar, annak teljesen mindegy, ki az ellenfél”.

Aztán áttért a medencékre, mondván, egy úszó akkor veszíti el a versenyt, ha oldalra néz. „Én nem követem el ezt a hibát” – mondta, majd megismételte, hogy komoly munkát végzett a munkatársaival, egy fél mondattal pedig hozzátette: „még tervezünk is”.

„Hogy ki indul el a Fidesz színeiben, azt Orbán Viktor miniszterelnök úr fogja eldönteni” – válaszolta arra a kérdésre, hogy elindul-e a jövő évi választáson. „Amikor úgy dönt, hogy eldönti” – tette hozzá.

Dézsi arról is beszélt a Telexnek, hogy „abszolút tisztességtelen” kampányra számít. „De nem a mi részünkről” – tette hozzá. Konkrét támadási módokat nem sorolt, annyit mondott, hogy „az erkölcs nagyon fontos egy ember életében, a kampányok viszont egyre durvábbak. A politikában pedig egyre kevésbé játszik szerepet az erkölcs”.

A győri polgármester elmondta, hogy fel van készülve a támadásokra, hozzászokott ahhoz, hogy gyermekkora óta bármit csinál, pozitív és negatív hangok egyaránt kísérik a tevékenységét.

(Kiemelt kép: Dézsi Csaba András, Győr polgármestere. Forrás: Dézsi Csaba Facebook-oldala)