Ezt csúnyán benézte Bayer Zsolt: fideszes képviselőt küldene bolondok házába

2020. augusztus 4., 20:52

Szerző:

Hétfőn rendkívüli ülésnapot tartottak a parlamentben, amelyet a DK kezdeményezett azért, mert álláspontjuk szerint a miniszterelnök a júliusi EU-csúcson szembement az Országgyűlés egy korábbi döntésével és a párt az Európai Tanácsban július 21-én elfogadott megállapodásról szóló politikai nyilatkozatot akarta megvitatni. Latorcai János elnök viszont a napirendről való szavazásnál megállapította, hogy mivel összesen 35 képviselő jelent meg, a Ház határozatképtelen, nem lehet elfogadni a napirendet, és mintegy fél óra elteltével bezárta az ülést.

Bayer Zsolt kedden erről – a szerinte értelmetlen és felesleges – ülésről írt publicisztikát a Magyar Nemzetbe, amelyben például azt fejtegette, hogy a 42-ből hét ellenzéki képviselő el se ment a parlamentbe, így nekik „azért mégis eszükbe jut olykor valami”.

Fotó: Echo TV/YouTube

Megjegyezte:

"Végül elment tehát harmincöt ellenzéki képviselő, beültek és szavaztak. Igennel szavazott 33, egy nemmel, egy pedig tartózkodott. Fogalmam sincs, mi volt az, amiről szavaztak, de teljesen mindegy is. Viszont külön elbeszélgetnék azzal a kettővel, aki odament egy nemet és egy tartózkodomot nyomni.

Nekik egészen biztosan szükségük lenne egy beutalóra abba az intézménybe, amely ápolt park mélyén található és rács van az ablakain.

Bayer Zsolt itt egyértelműen arra utalt, hogy annak a két képviselőnek, aki nemmel szavazott, illetve tartózkodott, bolondok házában lenne a helye – és ha ellenzéki politikusok lennének, ez a két döntés valóban értelmetlen lenne.

Bayer azonban nem vette észre, hogy a 35 megjelent képviselő nem volt mind ellenzéki,

és hogy az, aki nemet nyomott a napirend megszavazására, az nem más, mint a fideszes Szűcs Lajos, aki pedig tartózkodott, az Ritter Imre német nemzetiségi képviselő volt, aki egykor a Fidesz-KDNP színeiben önkormányzati képviselő volt Budaörsön - írta a 24.hu.

Legutóbb a Brüsszelben zajló tárgyalási sorozat ihlette meg Bayer Zsoltot.