Az idei év még nem a fesztiválokról fog szólni

A VOLT és a Balaton Sound fesztiváligazgatójaként ismert Lobenwein Norbert szerint nem életszerű, hogy oltási igazolvánnyal lehessen megtartani egy rendezvényt.

2021. március 4., 13:26

Szerző:

Valószínűleg a nagyobb fesztiválokról idén is le kell mondanunk itthon is, de talán kisebb koncertek, rendezvények még lehetnek - írja a hvg.hu.

A VOLT és a Balaton Sound fesztiváligazgatójaként ismert Lobenwein Norbert a Balázsék című reggeli műsor vendégeként nyilatkozott.

Elmondta, hogy egyelőre egyik tervezett fellépő sem mondta vissza a szerződését, de azért erre lehet számítani, már csak azért is, mert egy sor európai fesztivál már bejelentette, hogy elmarad.

„Nem áll túl jól a zászlónk itthon sem” – mondta, bár olyan magyar fesztiválról sincs tudomása eddig, amelyik hivatalosan is bejelentette volna, hogy idén nem tartják meg rendezvényüket. Minden szervező fejében van A, B, C terv, de nem lehet tudni, mi lesz.

A szakmában most mindenki erről beszél - mondta. Arra lát esélyt, hogy kisebb koncerteket, fesztiválokat meg lehet majd tartani. 

Az, hogy felmerült, esetleg oltási igazolvánnyal lehessen megtartani egy rendezvényt, szerinte nem életszerű.Jelenleg azt sem tudjuk, hogy mit jelent pontosan „védettségi igazolvány”. Ha a beoltottság alapján kapja valaki, akkor az eleve kizárná mindazokat, akik valamiért nem akarják vagy nem merik beoltatni magukat, és főleg azokat a fiatalokat, akik életkoruk miatt eleve nem kaphatnak oltást. Ezzel pedig a fesztiválok törzsközönségét zárnák ki - mondta.

(Kiemelt kép: Steve Aoki DJ a 26. VOLT Fesztiválon a soproni Lővér kempingben 2018. június 29-én. Fotó: MTI | Nyikos Péter)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.