A vénasszonyok nyara még várat magára

A kellemes őszi meleg lekéste a járatot, így csak a jövő héten érkezik meg. 

2022. szeptember 24., 07:02

Szerző:

A többórás napsütés mellett péntek délután gomoly- és fátyolfelhőkre számíthatunk, és az északkeleti, keleti megyékben néhol zápor is kialakulhat. Éjjel átmenetileg kiderül az ég, majd hajnaltól nyugat felől fátyolfelhőzet érkezik. Szeles, hűvös napnak nézünk elébe.

A szeptember az új október


Szombaton a többórás napsütés mellett egyre több és vastagabb magasszintű felhőzet lesz felettünk, emellett gomolyfelhők is képződnek. Délután már lesznek erősebben felhős tájak is, főként a Dunántúlon. Csapadék nem várható. A déli, délnyugati szél szombaton a keleti megyék kivételével megélénkül, Zala megyében és környékén olykor meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 2 és 7 fok között valószínű, több helyen lehet talajmenti fagy, sőt a hidegre hajlamos helyeken gyenge légköri fagy is valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 17 és 23 fok között alakul.

Vasárnaptól lassan emelkedik a hőmérséklet, igaz, a páratartalom is, mert egyre több helyen ered el az eső. A száraz, meleg őszi idő csak október elején érkezik meg.

(Kiemelt fotónk: Köd borítja a Széchenyi lánchíd pesti oldalát és a Széchenyi István teret egy őszi reggelen. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.