A sport, mint kommunikációs híd

Országos Cigánymisszió: A sport erősíti a roma és nem roma lakosok közötti hatékony párbeszédet.

2021. október 9., 14:38

Szerző:

Október közepén átadásra kerül Békésen egy élőfüves futballpálya és egy strandröplabda pálya a „Mozdulj! - egy összetartóbb városért” című pályázat keretein belül. Az átadás a Reményhír Sport Egyesület és a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió által valósul meg – írja az MTI és az Országos Sajtószolgálat közleménye. 

A projekt megvalósítására szánt terület a város két, romák által lakott szegregátuma között helyezkedik el, Békés város peremkerületében. A terület évtizedek óta kihasználatlan, infrastruktúrával nem rendelkezik.  A projekt keretében kisméretű élőfüves futballpálya és strandröplabda pálya, fedett nyitott oldalú kerékpártároló kiépítése valósul meg.  A telkek labdafogó hálóval vannak bekerítve, 3 db térfigyelő kamera lett elhelyezve és elektromos hálózat épült ki a futballpálya megvilágítására.

„Úgy gondoljuk, hogy a sport, mint a fiatalok körében népszerű szabadidős tevékenység, hozzájárul a társadalmi összetartozás erősödéséhez, a társadalmi integráció megvalósulásához, erősíti a roma és nem roma lakosok közötti hatékony párbeszédet”

 – közölte a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió. 

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió 25 éve végez karitatív munkát, segítséget nyújtva ezzel a társadalom legkiszolgáltatottabb rétegeinek.