A püspök azt mondta, hogy Szegednek örömet akarnak szerezni a kilencmilliárdos stadionnal

2018. május 26., 22:52

Szerző:

Lázár János volt kancelláriaminiszter még januárban jelentette be, hogy a Szeged-Csanádi egyházmegye – amely  2030-ban ünnepli a fennállásának ezeréves évfordulóját – húszmilliárd forintos támogatást kap az Orbán-kormánytól. Ami az elképzeléseket illeti,a Kiss-Rigó László megyéspüspök, az egyházmegye vezetője akkor elárulta, hogy a pénz egyik részéből egyedülálló kétnyelvű iskolát akarnak alapítani, amelyben a diákok  magyar–román, magyar–szerb, magyar–szlovák és magyar–ukrán osztályba járhatnak, a másik részét, hozzávetőlegesen kilencmilliárd forintból pedig sportcentrum épül az egykori Napfény kemping területén. Áprilisban már le is tették a sportcentrum alapkövét. Akkor derült ki, hogy a létesítményben egy stadion mellett lesz szálloda és kápolna (!) is. A stadion nyolcezer férőhelyesre tervezik, 2019 februárra lesz kész, tavasszal akarják átadni. 

Az ügyben Kiss-Rigó Lászlót most a Hír TV szólaltatta meg, aki a gimnáziumhoz kapcsolódó rendezvényen úgy nyilatkozott, örömet akarnak szerezni Szegednek a kilencmilliárdos stadionnal, ha esetleg marad az NB I-ben a csapat.

„Mi ugye elsősorban nem anyagiakkal próbálunk eredményt elérni, tehát egy kicsit nehezebb helyzetben vagyunk, mint sokan mások, de nyilván mindent megteszünk azért, hogy egyrészt Szegednek örömet szerezzünk, azzal, hogy esetleg első osztályban játszik a csapat. Másrészt amiért ezt a csapatot működtetjük, a felnőtt csapatot, az akadémisták, a fiatalok lássanak egy pozitív utat előre, és ezen végig tudjanak menni”

– fogalmazott a megyéspüspök. Ez szép kívánság, a csapat, a Szeged 2011 jelenleg a 17. helyen áll az NB II-ben.