A Momentum elnökségi tagja óriási hibának tartja az MSZP uniós népszavazását

Kele János szerint Magyarország EU-s tagságát megkérdőjelezni, vita tárgyává tenni több mint bűn.

2022. augusztus 7., 16:00

Szerző:

„Magyarország az EU teljes jogú tagja. Ennek a tagsági viszonynak a megkérdőjelezését bedobni a politikai aréna napirendjének kellős közepébe, és valós, súlyos téttel bíró vita tárgyává tenni, több mint bűn – óriási hiba” – írta Kele János Facebookon.

A Momentum politikusa szerint nem éri meg egy nemzeti sorstragédia kockázata az, hogy néhány „irrelevánssá válástól rettegő politikai szereplő ebben az ügyben most saját visszakapaszkodásának lehetőségét látja.”

A politikus ezzel a poszttal arra reagált, hogy Ujhelyi István vasárnap közölte, hogy népszavazást kezdeményez Magyarország uniós tagságának megerősítéséről. Ujhelyi szerint „soha ilyen komoly és valódi veszély nem fenyegette még Magyarország uniós tagságát, mint most, amikor világos és egyértelmű lett, hogy az Orbán Viktor vezette Fidesz-kormány képtelen teljeskörű kompromisszumra jutni az Európai Bizottsággal és a hazánknak járó források egy részét bizonyosan elveszítjük.”

(Kiemelt kép forrása: Facebook)

A jogosítvány árába is beépül a benzin piaci ára. A KATA törvény módosításával pedig eljöhet a több hónapos várakozási idő, hiszen sok oktatónak már nem éri meg az általányadózással az oktatói tevékenységet folytatni. Az oktatók közül többen azt tervezik, hogy inkább elmennek taxizni, ott ugyanis minden kedvezményt igénybe vehetnek.