A Fidesz szerint Karácsony egyeztetés nélkül fogadta el a jövő évi fővárosi költségvetést

Karácsony Gergely főpolgármester két év alatt feléli Budapest elmúlt tíz évben megspórolt tartalékokait, "ezzel folytatva a Demszky-korszak hibás gazdaságpolitikáját" - közölte a Fidesz fővárosi szervezete szombaton a Facebook oldalán.

2020. december 19., 14:40

Szerző:

A fővárosi Fidesz bejegyzésében arra reagált, hogy Karácsony Gergely pénteken kihirdette a fővárosi önkormányzat 2021-es összevont költségvetését a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörében eljárva.

A Fidesz úgy fogalmazott, a főpolgármester "egy év hatalomérzet után pedig az ellenzékkel való egyeztetésnek még a látszatára sem ad".

Karácsony Gergely egyszemélyben, az ellenzékkel történő bármiféle egyeztetés nélkül döntött a főváros több száz milliárdos jövő évi büdzséjéről, ezzel olyat tett, ami Budapest történetében még nem fordult elő - fejtették ki.

Azt írták, a főpolgármester pénteken 13 órára hívta a frakció képviselőit magához. "Tíz perccel a kezdés előtt ugyan jelezte kollegáján keresztül, hogy késni fog, de aztán meg sem jelent!" - tudatták, hozzátéve, becsülettel készültek, tucatnyi módosító indítványt tettek. "Megbeszéltük volna ezeket... Másfél óra után dolgavégezetlenül hazamentünk" - tették hozzá.

https://www.facebook.com/fideszbudapest/posts/214893986876549

A Fidesz kitért arra is: pénteken késő délután értesülhettek arról, hogy Karácsony Gergely saját maga elfogadta a jövő évi költségvetés fő számait. "Ráért volna februárban, a közgyűlés nyilvánossága előtt, de ez valamiért nem fér bele Karácsony demokráciafelfogásába" - írták, hozzátéve: "most kellett, az átlátható döntéshozatal és a nyilvánosság minimuma nélkül".

"Gratulálunk, főpolgármester úr! Boldog Karácsonyt!" - zárta bejegyzését a kormánypárt budapesti szervezete.