A Budapest Pride elítélte Jakab Pétert hétfői parlamenti felszólalása miatt

A rendezvénysorozat szervezői szerint, ha Jakab rendszerváltást is ígér, akkor az első feladata elhagyni az ilyen vicceket.

2021. szeptember 21., 16:48

Szerző:

„Felszólítjuk Jakab Pétert, hogy tartsa be az általa is elfogadott közös ellenzéki értéknyilatkozatot és a pártja elvi nyilatkozatát” – közölte egy Facebook-posztban a Budapest Pride. 

Jakab Péter felszólalt a Parlament őszi ülésszakának első napján, és azt mondta, hogy „a börtönben még Orbán Viktorból is lehet Orbán Viktória”. A Jobbik miniszterelnök-jelöltjének a beszólása azért háborította fel a Budapest Pride szervezőit, mert szerintük Jakab Péter a kijelentésével a szexuális erőszakkal viccelődött. Szerintük a Jobbik politikusának nem viccelődnie kell a szexuális erőszakon, hanem éjt nappallá téve annak visszaszorításán dolgoznia.

Bejegyzésükben feldézték, hogy a hatpárti koalíció elköteleződött abban, hogy nem támogatnak olyan jelöltet, aki emberi méltóságot sértő kijelentéseket tesz, így felszólították Jakab Pétert, hogy ennek megfelelően járjon el a jövőben. 

(Kiemelt kép: Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője felszólal, miután megszavazták büntetését az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 30-án. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)