260 fő esett ki a munkából a BKV-nál a koronavírus-járvány miatt

181-en betegedtek meg, 79 fő állt velük szoros kapcsolatban. 

2021. március 9., 20:30

Szerző:

A járvány kezdete óta a BKV Zrt. dolgozói közül 714 embernél azonosították a koronavírust, jelenleg 181 az igazolt fertőzött, karanténban lévő munkavállalók száma, közölte a cég a 24.hu megkeresésére.

Mint írták, 119 kolléga a Vasúti Üzemeltetési Igazgatóságtól érintett, 55 fő pedig az Autóbusz és Trolibusz Üzemeltetési Igazgatóságtól. A kontakt személyek száma 79 fő. Ez azt jelenti, hogy a keddi adatok alapján a munkából kieső dolgozói létszáma 260 fő.

A BKV Zrt lapunknak megküldött válaszában azt írta, megfelelő munkaszervezéssel próbálják fenntartani az üzemeltetést a metró, a villamos, az autó- és trolibusz üzemágakban egyaránt a jelenlegi járványhelyzetben.

A BKV rendelkezik Pandémiás Tervvel. Cégünk vezetése tisztában van azzal, hogy a vállalatnál dolgozók jelentős része – mivel nap mint nap nagy tömeggel találkozik – fokozottan veszélyeztetett. Ezért a BKV Zrt. lépéseket tett annak érdekében, hogy a Társaság dolgozóinak minél hamarabb védőoltást biztosíthasson

– írták.

A BKV-nál elkezdték a kulcspozícióban dolgozók oltását. A Főpolgármesteri Hivatal szerkesztőségünkbe eljutattot közleménye szerint ilyenek a forgalmi menetirányítók, járműszerelő-specialisták vagy azok a munkatársak, akik nélkül az egész áramellátási rendszer üzemeltetése kerülne veszélybe.

(Kiemelt képünk: 168 archiv)

2024. április 26., 11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

2024. április 25., 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.