Pingvin támadott a magyar futónőre az Antarktiszon

Lubics Szilvia eddig azt hitte, a pingvinek cuki állatok, de az eset után átértékeli magában az antarktiszi madarakkal kapcsolatos véleményét.

2022. november 29., 11:48

Szerző:

Lubics Szilvia, aki civilben fogorvosként dolgozik, jelenleg az Antarktisz 250 nevű versenyen vesz részt. A 250 kilométer hosszú verseny természetesen nem egyszerre és nem a kontinens legélhetetlenebb részein történik: hat szakaszban, hét nap alatt teljesítik az Antarktisz szélén lévő szigeteken keresztül. 

A futónő, akit egyébként Orbán Viktor korábban a példaképei közé sorolt, rendszeresen posztol hosszabb-rövidebb beszámolókat a verseny megpróbáltatásairól. A legújabb bejegyzésében arról számolt be, hogy megtámadta a pingvin.

„Nem hiszitek el mi történt! Ma olyan szigeten futottunk, ahol voltak pingvinek. Már alig vártam, hogy láthassam őket, annyi klassz képet láttam róluk. Erre futok békésen, gyönyörködöm bennük, élvezem, hogy köztük lehetek, erre az egyik pillanatról a másikra az egyikük megtámad! Odarohan hozzám, se szó, se beszéd, felborít, és elkezdi ütni a csőrével a lábam. De úgy rendesen. Teljesen lesokkolódtam. Két másik futó rohant oda hozzám, ők kergették el. Azt hittem ezek cuki állatok…. Biztos nem véletlenül támadott meg, tudom, hogy én futottam az ő területükön, de ez akkor is váratlanul ért. Vicc nem? Már csomó helyen futottam a világon, ahol megtámadhatott volna valami vadállat – amitől be is voltam rezelve – de semmi nem történt. Erre az Antarktiszon megtámad egy pingvin” – írta posztjában az extrém sportolónő. 

Az amerikai versenyzőnek, aki vasárnap vezette a mezőnyt, emlékezetessé vált a kaland.

Beszámolójában Lubics megírta, hogy a srácnak „a kedvenc pillanata a tegnapi napról az volt, amikor a magyar fogorvost megtámadta a pingvin, és az abu-dhabi postahivatalnok megmentette.”

Lubics Szilvia számára az extrém körülmények nem jelentenek újdonságot – korábban egy sivatagi versenyen, Utah államban közel 400 kilométert futott a Moab 240 ultrafutóversenyen. A távot 3 nap, 14 óra és 32 perc alatt tette meg, amelyben 8800 méteres szintemelkedést teljesített.  – írja a HVG.

(Kiemelt képünk: Pingvinek az Antarktiszon, a háttérben az Antarktisz 250 futóverseny egy résztvevőjével. Fotó: Lubics Szilvia Facebook.)