Nővé változtatott az Orbán-kormány

Az óvodai nemátalakító műtétet még megúsztam, de végül lecsapott rám a genderlobbi. Orbán Viktor nevezte ki azt a fideszes politikust, akinek köszönhetően végre megtudtam: nő vagyok.

2022. augusztus 25., 13:30

Szerző:

Domonkos László, kormánypárti parlamenti képviselő – jaj, bocsánat, rossz időpont a naptárban, tehát: Domonkos László, az Állami Számvevőszék elnöke. Az általa vezetett szervezet volt szíves felhívni a társadalom figyelmét az esélyegyenlőség megteremtésének fontosságára. Elemzésük szerint a támogatás, esély- és egyenlőségteremtés a férfiakra férne rá, de nagyon. 

Mégegyszer: Domonkos és az ÁSZ szerint ma Magyarországon a férfiakat éri hátrányos megkülönböztetés a nőkkel szemben. Igen.

Kiderült ugyanis, hogy több a nő a felsőoktatásban, mint férfi. Ennek pedig az oka, hogy a közoktatás a lányos/nőies tulajdonságokat és tantárgyakat forszírozza, a fiús/férfias viselkedés, tudás és képesség kárára.

Az ÁSZ szerint lányos dolog: „az érzelmi, szociális érettség; a szorgalom; a szófogadás; a kézügyesség; a jó szóbeli-és írásbeli kifejezőkészség; a monotónia tűrés és a precizitás, pontosság.” Ezekből következik, hogy a lányok magyarból és törtből jók. 

Az ÁSZ szerint fiús dolog: „a technikai-műszaki érzék; a kockázatvállalás; az élénkség, mozgékonyság; a térlátás; vállalkozószellem és a logika.” Ezekből következik, hogy a fiúk matekból jók. 

Ennek a mondatnak pedig hagyjunk egy kis helyet és időt is az emésztéséhez:

„Meglepő emellett, hogy az olyan lányos tulajdonságok, mint a szorgalom, verbális képességek és alkalmazkodókészség a válaszolók szerint fontosabbak, mint a logika, ami nélkül értő tanulás, tartós, hasznosítható tudás, problémameg- oldás nehezen képzelhető el.”

De akad itt másik is:

„A férfias tulajdonságok alacsonyabb értékelése, esetleg büntetése az oktatásban, mentális és viselkedésbeli problémákat okozhat a fiú tanulóknak, akik nem tudják sajátos képességeiket optimálisan megmutatni, kibontakoztatni. Mindez hatással van nem csak a magatartásukra, de a szorgalmukra is, amit a kutatás a legfontosabb tulajdonságnak ítélt az oktatásban, egyértelműen megállapítva, hogy a fiúk kevésbé szorgalmasak, mint a lányok. Aki azonban megfigyelt már kisfiút, amint a „dekázást” gyakorolja, vagy éppen szétszed és összeszerel valamit, az láthatja, hogy a fiúk (és a férfiak) rendkívül nagy koncertrációval és intenzitással tudnak feladatokat végezni, gyakorolni, problémákat megoldani.” 

Namost, kedves ÁSZ! 

Soha nem tudtam dekázni. Nem ment, nem is gyakoroltam. Vizilabdában elértem a korosztályos válogatottságot, de a dekázás, az nem ment. Sosem szereltem szét vagy össze “valamit”. Nincs technikai érzékem. Boldog voltam, elképesztő boldog a kettes matekérettségimmel. Magyarból és törtből mindig jó voltam, sőt, szerettem is e tantárgyakat. És ismertem én olyan élénk és mozgékony lányokat, hogy még…

Lehet, hogy az ÁSZ szerint én nő vagyok

De akkor is kulturált, úrinő, aki nem ír le olyan szavakat, amiket igazából gondol az ÁSZ-ról.

(Kiemelt képünk illusztráció. Résztvevők a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Karon 2021. évben végzett hallgatók oklevélátadó ünnepségén és az államtudományi mesterképzési szakon végzett hallgatók doktorrá avatásán a budapesti Ludovika Arénában 2021. július 9-én. MTI/Mohai Balázs)

Horoszkóp

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei Pankotai Lilivel szemben fel merték venni a kesztyűt. De micsoda bátorság kellett ehhez az elvtársaknak. 

Az elhibázott brüsszeli szankciók, azon belül is elsősorban az energiaszektort érintő korlátozások miatt alakult ki válság az EU-ban és így Magyarországon is – ez a kormányzati kommunikáció alfája és ómegája. A valóság ezt másként gondolja.