Kovács Richárd is bronzérmes

Veres Roland után a 63,5 kilogrammban szereplő Kovács Richárd is bronzérmet nyert vasárnap a jereváni férfi ökölvívó Európa-bajnokságon.

2022. május 29., 18:00

Szerző:

A magyar csapat utolsó, még versenyben lévő öklözője, a nyíregyháziak kisváltósúlyú magyar bajnoka csütörtökön könnyedén verte a moldovai Stefan Vozneacovschit, majd pénteken megosztott pontozással győzött az izraeli Ahmad Shtiwi ellen. A vasárnapi elődöntőben az örmény közönség által segített Hofhannes Bacskovval találkozott, aki megoldhatatlan feladat elé állította.

A meccs első menete nagyon hasonlított a másik magyar elődöntős, Veres Roland délutáni csatájához, Bacskov ugyanis a 60 kilós magyart legyőző georgiai Artyus Gomcjanhoz hasonlóan óriási lendülettel kezdett, azonnal ráment Kovácsra, aki képtelen volt feltartóztatni támadásait, és többször fogásba menekült. A roppant kemény örmény a három perc során végig nagy iramban ment előre, sokat ütött, így fölénye egyértelmű volt, amit jól mutat, hogy az ötből két pontozó nem simán 10-9-re, hanem 10-8-ra adta neki a szakaszt.

 A folytatásban Kovács váltani tudott, és a második periódus első percében több szép kombinációja, tiszta ütése volt, a menet második felében azonban ismét az örmény volt fölényben, s az utolsó felvonás előtt már behozhatatlannak látszott az előnye. A záró három percben a magyar bokszoló keményen küzdött, de végig hajtotta őt riválisa, aki összességében megérdemelten, egyhangú pontozással diadalmaskodott, Kovács Richárdnak pedig meg kellett elégednie a bronzéremmel.

 Kovács karrierje első érmét szerezte világversenyen, egyúttal - Veres Roland után - a magyar küldöttség második bronzát nyerte Jerevánban. Ezzel legutóbb kilenc éve látott sikert ért el a küldöttség, ugyanis ezt megelőzően a 2013-as Eb-n tudott két érmet nyerni a csapat.

(Kiemelt kép: MÖSZ Facebook-oldala)