Angol Szuperkupa – A Liverpool könnyedén legyőzte a Manchester Cityt

A Liverpool 3–1-re nyert a Manchester City ellen a King Power Stadionban a Community Shielden, így ők lettek a 2022-es Angol Szuperkupa győztesei.

2022. július 30., 21:07

Szerző:

A hagyományokkal ellentétben nem a Wembleyben rendezték meg a mérkőzést, mert ott vasárnap Anglia–Németország női Eb-döntőt tartanak – írta a Nemzeti Sport.

A meccset a Liverpool kezdte jóval dinamikusabban, s bár a City igyekezte megakadályozni a „vörösök" jobb oldali támadásait, Mohamed Szalah az első tíz percben kétszer is zavarba hozta Pep Guardioláék védelmét. A 21. percben pedig Szalah és Trent Alexander-Arnold összjátéka után utóbbi lőtte ki a kapu jobb felső sarkát (1–0).

A 70. percen túl Kevin De Bruyne passzát és Phil Foden közeli lövését követően a manchesteriek tétmeccsen debütáló argentin csatára, Julián Álvarez a kapuba kotorta a labdát (1–1). A Pool azonban újítani tudott, ment a győzelemért, s miután Núnez fejese eltalálta Rúben Días kezét a kapu előtt, büntetőhöz jutott. Ezt Szalah magabiztosan értékesítette (2–1), de ezzel még nem volt vége.

A hajrában Núnez fejjel megszerezte első gólját a Liverpoolban, míg a túloldalon Haaland elképesztő ziccert hibázott a 97. percben – öt méterről lőtt kapufát üres kapura.

(Kiemelt kép: A Manchester City angol középpályása, Phil Foden irányítja a labdát a Liverpool és a Manchester City közötti angol FA Community Shield labdarúgó-mérkőzésen a leicesteri King Power Stadionban 2022. július 30-án. Fotó: Nigel Roddis / AFP)