Berekedt a Spotify, több száz főt elbocsát a cég

A svéd Spotify zenei streaming szolgáltató mintegy 200 munkahelyet szüntet meg a podcast részlegénél – közölte a vállalat hétfőn.

2023. június 6., 11:28

Szerző:

Sahar Elhabashi, a cég alelnöke és a podcast részleg vezetője közölte hogy ez a nehéz, de szükséges döntés a stratégiai átrendeződés miatt született és 2 százalékkal csökkenti a Spotify dolgozóinak létszámát globálisan.

„Ezeket a döntéseket nem vesszük félvállról. Szeretném kifejezni elismerésemet mindazért, amit a távozók a Spotifyért és a podcast részlegért tettek” – mondta az alelnök. Elhabashi szerint a Spotify a legtöbb országban a legtöbbet használt podcast platform, az Egyesült Államokban pedig a legnépszerűbb kiadó.

„Amióta beléptünk a piacra, rengeteget tanultunk arról hogy hol tart ma a podcast műfaj és mit hozhat a jövő. Már több mint félmilliárd ember hallgatott podcastot a Spotify-on, a fogyasztás pedig több mint 1400 százalékkal nőtt. A Spotify podcast tartalmainak száma 2019 óta 200 ezer címről több mint 5 millióra nőtt” – tette hozzá Elhabashi, aki elmondta, hogy a podcast-részlegen további változásokat terveznek.

Elhabashi szerint a jövőbeni változásokkal át akarják szervezni a podcast részleget, még vonzóbbá szeretnék tenni azt a felhasználók és az alkotók számára, emellett pedig egy értékes és erősen nyereséges üzletágat akarnak létrehozni.

A svéd zenei streaming szolgáltató aktív havi felhasználóinak száma áprilisban meghaladta az 500 milliót, a prémium előfizetők száma is átlépte a 210 millió főt, de mégsem tudott nyereséget termelni a cég negyedéves beszámolója szerint.

(Kiemelt kép: a Spotify 2018. augusztus 15-én megnyílt új irodája Stockholmban. Fotó: Lars Pehrson/TT hírügynökség via AFP)

Sem állami, sem önkormányzati szinten nem volt szükség a gázfogyasztást korlátozó intézkedésekre az elmúlt télen - közölte az Energiaügyi Minisztérium kommunikációs főosztálya vasárnap az MTI-vel annak apropóján, hogy április közepén véget ért a hivatalos fűtési szezon.